Cliënt Ervaringen


Van:
Anoniem

Bericht:
Wat ik vooral geleerd heb bij Alda is dat ik veel meer invloed heb op situaties dan ikzelf dacht. In plaats van mezelf slachtoffer te voelen of mezelf zielig te vinden, liet ze me vaak zien, hoe ik mijzelf over mijn grenzen liet gaan en er daarna over ging klagen. Ze liet me mijn eigen verantwoordelijkheid zien en vooral durven nemen. 
Ook heel bijzonder is de manier waarop Alda het spirituele en het aardse verbindt. Dat heeft me ook enorm geholpen. Uiteindelijk lopen we hier rond en moeten we het het hier doen. Waar ik bij coaches en zelfhulpboeken vaak mooie woorden te horen kreeg maar achteraf met een gevoel van 'hoe dan?' gaf Alda me concrete handvatten die ik in het dagelijkse leven kon uitproberen.
Ze heeft een fijne, liefdevolle aanpak, soms confronterend, maar wel effectief . Er zijn veel typische Alda-zinnetjes in mijn hoofd gaan zitten, waar ik nog steeds op kan terugvallen. Ik liep altijd krachtiger naar buiten dan ik binnenkwam. 

Van:
Anoniem

Bericht:
Hallo Alda
Alda heeft mij, in de loop van de tijd, geholpen mijn knopen te ontwarren en op zoek te gaan naar mijn beste versie van mijzelf en die te blijven onder alle omstandigheden. 
Ik ben dankbaar voor haar inzicht en begeleiding in mijn proces. 

Van:
H.

Bericht:
Dag Alda,
Dank voor al je hulp bij het weer op rails zetten van mijn leven. 
Ik vond een luisterend oor en je gaf me handreikingen om met, voor mij, lastige omstandigheden om te gaan. Je zei niet hoe het zou moeten maar liet me verbanden zien, waardoor ik inzicht kreeg in mijn eigen functioneren. 
Ik kreeg een spiegel voorgehouden en...ik herkende mezelf daarin. 
Het mooie was, dat ik een deel van mijzelf terugvond, een deel, dat ik was kwijtgeraakt of wat buiten mijn gezichtsveld was gekomen. Als mens geroepen om mijn eigen leven te leiden. Om met liefde om me heen te kijken, maar ook, om met liefde naar mijzelf te kijken. Als iemand die gezien wordt, zich gekend voelt en zich gekend mag weten. 
Ik dank je daar heel hartelijk voor!

Van:
V.E.

Bericht:
Hallo Alda
Je hebt me begeleid op de lange weg van verandering
Je stond steeds voor mij klaar en leerde mij omgaan met bepaalde situaties. Je aanpak tijdens de therapie gaf mij de rust en de kracht om door te zetten. 
Daar ben ik je heel dankbaar voor.

Van:

D.W.

Bericht:
Tja, daar sta je dan na vele jaren van behandelingen, therapieën en medicatie en geen echt succes. Nog steeds regelmatig angsten, paniekaanvallen en pijnklachten. Met als gevolg een lage kwaliteit van leven en aan veel normale dingen niet meedoen. Omdat ik niet durf of er tegenop zie. 
Dan krijg je advies om eens met Alda contact op te nemen. In Dubio, weer een therapie, maar ook weer een nieuwe kans. dus...ondanks twijfel, toch maar doen.
Mijn eerste sessie bij Alda ging voor mij boven verwachting goed. Ik ging veel fitter en energieker naar buiten dan toen ik binnen kwam. Dat was ook het gevoel bij de vervolgsessies. Ikzelf werd steeds enthousiaster, vanwege de resultaten en er ontstond een echte vertrouwensband. De sessies zelf zijn heel intensief en kosten veel energie maar er wordt niet op de klok gekeken. Dat beviel e vanaf het eerste moment goed. Daarnaast beviel me Alda's aanpak.
Ze neemt je aan de hand en ik was onder de indruk van haar fenomenaal geheugen en de verbanden die ze weet te leggen. Alles toegespitst op mijn situatie. Meer en meer een duidelijke vermindering van de klachten. In het begin had ik een wekelijkse sessie. Nu, met de verbeterde situatie zit er meer tijd tussen. Ik ga nog wel even door met de therapie om nog verder te verbeteren in mijn gezondheid. 
tot slot: ik zou Alda aan mensen met vergelijkbare klachten aanbevelen. Persoonlijke, aparte aanpak, met veel kennis van zaken vooral hoe theorie in praktijk om te zetten. Daarnaast is Alda ook nog eens een leuke, spontane vrouw, waar het goed mee samenwerken is. 

Van:
Anoniem

Bericht:
Ik heb vooral geleerd van de therapie dat ik goed ben zoals ik ben. Maar zoals Alda altijd zegt: ieder ander ook!
In het begin is het moeilijk geweest. Vooral om onder ogen te zien wat ijn eigen aandeel is in situaties. "wat zet je zelf in?" vraagt ze dan.
Maar altijd met de bedoeling dat het met mij beter zou gaan, want dat is haar doel zegt ze vanaf het begin en dat is gelukt. 

Van:
T.C.

Bericht:
Lieve Alda
Eindelijk ben ik in staat om mijn eigen gedachte en gevoelens op de schrijven. En dat doe ik dus ook! Zonder bang te zijn dat iemand anders dat afkraakt of stom vindt... Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik op de tweede plaats kom. Dat ik mij moet bewijzen. Dat ik niks kan en niks mag omdat het nooit goed genoeg is wat ik doe.
De therapie is (gelukkig) nog niet afgelopen maar nu al is er veel veranderd. Ik heb een andere baan en ik ben zwanger! Allebei wat ik heel graag wilde maar niet durfde!! Nu heb ik het gevoel dat ik veel meer kan dan ik ooit dacht. Dat ik eindelijk ook mag leven zoals ik dat wil. 
Je zei dat het is als een slinger van de klok: als die te ver naar buiten is gegaan werkt de klok niet meer en moet de slinger weer hetzelfde stuk terug om de klok te laten werken. En in het midden zit mijn hart!!
Als wij een meisje krijgen dan weer ik haar naam al....

Van:
N.S.

Bericht:
Lieve Alda
De therapie heeft mij goed gedaan. Waarom? Omdat jij medemenselijkheid kiest boven regeltjes en boekenwijsheid. Zo is het althans op mij over gekomen. Toch blijf je heel professioneel omdat je ook veel weet van de theorie. En die leg je tijdens de gesprekken ook goed uit. Dat heeft mij geholpen maar ook nieuwsgierig gemaakt om mezelf verder te ontwikkelen. Bedankt voor je steun en hulp.

Van:
T.R.

Bericht:
Bij  toeval liep ik een keer tegen Alda aan. We raakten aan de praat en er was meteen een klik. Dat is voor mij een heel belangrijk aspect om open over mijn verleden te praten
.
Ik heb een aantal sessies therapie gedaan en merkte dat Alda de snaren vond die mij raakten. Het leren omgaan met teleurstellingen in het leven wist Alda kundig aan te pakken in een eenvoudige bewoording. Hierdoor zag ik positieve oplossingen.
Veel lof voor Alda

Van:
B.M.

Bericht:
Ik wil graag laten weten wat de therapie voor mij gedaan heeft.

Dat zou wel eens een heel lang verhaal kunnen worden want dat is veel. In de kern komt het neer op onderstaande uitspraak van Maranne van Williamson: "Het ego zegt: Als alles op zijn plek valt voel ik rust. Het hart zegt: Als ik rust voel valt alles op zijn plek."

 

Dit omdenken naar "oke" zijn met en vertrouwen op wie, wat en waar ik ben is wat ik met de therapie en jou geduldige hulp heb mogen inzien. Deze rust in mijzelf leren herinneren en steeds meer te verankeren, met vallen en opstaan, zorgt geleidelijk voor een gezondere communicatie en relatie met mijzelf en vervolgens ook met andere.
Dank voor je liefdevolle aandacht en opmerkzaamheid voor waar ik vastliep, het zien en vertrouwen in mij van een waardevol mens.
Jij bent voor mij een schipper, een loods, die mensen weer veilig hun eigen haven in loodst door de mist en thuisbrengt bij zichzelf.
Jou logo laat voor mij helder zien wat jij precies doet.

Hartelijke groet en veel dank.

Van:

P.M.

Bericht:
Ik ben Alda ontzettend dankbaar voor alle fijne, verhelderende gesprekken.
Het ging van donker naar schemer en vervolgens naar licht. Alda heeft me anders leren kijken, ze heeft me anders durven laten zijn. Alle keren dat ik haar bezocht heb, liep ik met een lichter en beter gevoel de deur uit. Hoe shit ik me bij aanvang van een sessie ook voelde, doordat Alda echt luistert, tussen de regels door hoort, en realistische therapie geeft, werd mij duidelijk dat ik denkfouten maakte.
Ik voel me een sterke en stoere vrouw en durf voortaan op mijn eigen gevoel te vertrouwen!
Ik ben dankbaar voor de nieuwe versie van mezelf.

Van:
M.N.

Bericht:
Voordat ik bij Alda kwam was ik behoorlijk therapiemoe. Ik had me er al bij neergelegd dat ik me nooit echt goed zou gaan voelen, zoveel therapeuten hadden het immers al geprobeerd. Bij Alda was het zo anders! Ze voelde me ontzettend goed aan en hielp mij mezelf te leren kennen.

Van:
M.P.

Bericht:
De meeste therapeuten die ik ' versleten' heb lijken volgens hun studieboeken te werken. Bij Alda merk je dat ze zich daadwerkelijk aan je verbindt, zij gaat het contact echt met je aan. Uit de intake en de site blijkt dat aam deze vorm van therapie gedegen studie vooraf ging. Persoonlijk denk ik dat het ook met haar eigen levenservaring te maken heeft dat deze therapie bij mij echt zijn werk heeft gedaan. Ik hoef niemand te vertellen dat ik hier blij mee ben; ik ben eindelijk op het juiste spoor!
Bedankt Alda

Van:
P.R.

Bericht:
Ik kwam eigenlijk per toeval bij Alda terecht, alhoewel ik steeds minder in toeval geloof. Mijn informele gesprek draaide naar een intake. Het vertrouwen dat ik nodig heb om met iemand te praten, was meteen daar. Alda is gewoon Alda en ook alleen maar Alda. In mijn leven heb ik heel veel mensen leren kennen, maar zelden iemand die zo zichzelf blijft. Een extra gave is dat ze dat mij ook kan leren. Gewoon mezelf worden. Of eigenlijk gewoon mezelf zijn. Terug naar wie ik ben en niet wie ik  “doe”.  Dit geeft zoveel lucht. Gewoon mogen zijn wie ik toch al was. Heerlijk is dat. Met momenten voel ik dit, meestal kan ik het alleen beredeneren. Ik heb voor het eerst in mijn leven het gevoel dat ik iemand heb gevonden die, samen met mij, niet mijn problemen oplost, maar de oorzaak ervan aanpakt. Hartelijk dank hiervoor!

Van
E.K.

Bericht:
Na jaren worstelen met mezelf en vanalles en nog wat te hebben geprobeerd om letterlijk en figuurlijk lekkerder in mijn vel te komen zitten, ben ik toevalligerwijs bij Alda terecht gekomen. De eerste therapeut waar ik echt wat aan heb en die ook echt betrokken is. Het is moeilijk om onder woorden te brengen wat er precies in de sessies gebeurt, maar ik word gezien en heb het idee dat Alda me echt begrijpt, ook al begrijp ik er zelf soms niets van. Het praten is soms moeilijk, het openstellen en het voelen nog veel enger en hoewel ik het diverse malen heb willen opgeven, ben ik zo blij dat ik dat niet heb gedaan. Ik kan nu oprecht zeggen dat ik me zo veel lichter en gelukkiger voel en dat ik veel beter met tegenslagen kan omgaan. Het zou voor iedereen verplicht moeten zijn om tenminste eenmaal in je leven in therapie te gaan dan werd de wereld een heel stuk mooier. We gaan langzaam richting het einde van mijn persoonlijke traject, maar ik zou de sessies met Alda nu nog niet kunnen missen, ze bieden me houvast in mijn dagelijkse leven. Vanuit de grond van mijn hart wil ik Alda bedanken voor haar hulp de afgelopen jaren, dit resultaat had ik nooit in mijn eentje kunnen bereiken!

Van:
G.

Bericht:
Alda is een wijze, vrouwelijke therapeut.
Zonder schroom durfde ik mij met mijn levensvragen open te stellen. Ik voelde totaal geen ongelijkheid of macht. Met emphatie en liefde hielp ze mij om mijn problemen te bekijken, waardoor mijn scherpe kantjes zachter worden.
Mijn leven wordt makkelijker en vreugdevoller.

van:
R.G.

Bericht:
Na een bezoekje aan je website, die ik overigens erg mooi en rustgevend vind, besloot ik een mailtje te sturen via het daarin vermelde e-mail adres. Dit omdat ik je graag nogmaals wil bedanken voor je verhelderende en ondersteunende woorden tijdens ons gesprek. Bedankt!
Ik kan er echt iets mee en herhaal dan ook vaak in mijn hoofd wat je zei. Die woorden bieden mij steun en houvast.

van:
C.A.

Bericht:
Je hebt me geholpen met het bespreekbaar maken van dat wat ik als niet bespreekbaar hield. Het geworstel met dillema's lijkt voorbij te zijn. Ik ben zeer tevreden over je therapeutische aanpak. Ik heb een 'levenshouding' gevonden die mij meer geluk oplevert dan voorheen. Het was wel doorzetten geblazen om door het proces heen te gaan. Maar dat was het, zeker achteraf gezien :), meer dan waard. Tot ziens

van:
B.N.

Bericht:
Via de huisarts ben ik bij Alda terecht gekomen. Eerst moest ik wennen om over mijzelf te praten. Ik vind het heel fijn dat je zo goed naar mij geluisterd hebt. Alda heeft echt de tijd voor je. Ik heb me nooit minder gevoeld als jou. En ik heb geleerd dat ik mezelf steeds veroordeel. Nog meer dan anderen dat doen. Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen gekregen. Bedankt!!!!

van:
Sandra R.

Bericht:
Wow, er is veel meer mogelijk dan ik dacht! Bedankt Alda

van:
Y.E.

Bericht:
Ik ben inmiddels 34 weken zwanger van ons tweede kind. Mijn eerste bevalling was heel moeilijk en ik bleef met een slecht gevoel hierover zitten. Toen ik weer zwanger raakte hield ik een angstig gevoel voor een tweede bevalling. Daardoor kon ik niet genieten van deze mooie periode. Alda heeft me geholpen mijn vertrouwen terug te vinden en mijn eerste ervaring een plek te geven. Dank U wel!!!

van:
Paul S.

Bericht:
Langs deze weg wil ik graag mijn dank uitspreken voor je hulp en steun. Voor het eerst in jaren kon ik weer huilen. Ook al vind ik dat erg gênant. Maar zoals je zei: Wolken kunnen pas weg als de regen is gevallen. En dat klopt! Je humor, je oprechte belangstelling en je relativeringsvermogen hebben mij erg goed gedaan. Ik heb zaken met je kunnen bespreken die ik met niemand anders gedeeld heb. En vooral dat maakt een mens eenzaam. Bedankt dat je me nooit veroordeeld hebt! Heel veel groeten.

van:
E. van Rijn

Bericht:
Ik wil graag iets schrijven over mijn ervaringen omdat ik vind dat je me erg goed geholpen hebt. Tot nu toe ben ik geen hulpverleners tegen gekomen die zo oprecht in mij geïnteresseerd waren als jij Alda. En ik ken er een heleboel! Waarschijnlijk waren die ook allemaal nodig om tot hier te komen, zoals jij zegt. Maar toch vind ik dat het bij jou anders was en dat wil ik graag laten horen. Jij neemt de tijd om te luisteren. Ook al duurden de gesprekken vaak langer dan een uur. Je hebt me leren inzien dat mijn omstandigheden niet veranderen maar dat ik een weg moet vinden om daarmee om te gaan en met alles wat er gebeurt is in mijn leven. Gelukkig hoef ik dat niet alleen te doen. Ik heb geweldige mensen om mij heen waarmee ik dat kan delen. Wat ik eerst helemaal niet kon omdat ik me niet durfde te verbinden aan iemand. Dankzij jou is dat gelukt! Ik ben er zo blij mee! Hopelijk ga je nog heel lang door met dit werk. Ik weet dat je het druk hebt maar ik zal toch mensen adviseren bij jou aan te kloppen. Bedankt.

Van:
E.R

Bericht:
Alda is iemand met een hartverwarmende energie. Dat voel je al bij de eerste ontmoeting. Zij is oprecht, integer, doelgericht en heeft een zuivere liefde voor de medemens. Deze eigenschappen maken haar een bijzonder prettig persoon en therapeute. Zij is niet iemand die je aanhoort en tussendoor 3 woorden zegt of een vraag stelt. Alda luistert naar je tot in de diepte. Zij denkt en voelt mee. Zij analyseert en zet deze analyses om tot diepgaande vragen om jou alle antwoorden te laten vinden in jezelf, ter plekke. Makkelijk is het niet en soms duurt het lang. Maar zij geeft je vertrouwen. En met dat gevoel van vertrouwen ga je altijd bij haar de deur uit. Plus met het gevoel dat ook deze sessie weer veel te kort leek en je graag nog uren door had willen praten met haar.

Van:
Chantal

Bericht:
Ik zou willen dat ik veeeel eerder aan de therapie begonnen was. Maar als ik iets geleerd heb dan is het wel dat ook tijd maar relatief is. Dus beter laat dan nooit....Ik kan weer staan!! Bedankt voor je tijd, je aandacht en alle koppen thee.

van:
Patricia de B

Bericht:
Ik wil je heel erg bedanken voor je ondersteuning tijdens deze moeilijke fase in mijn leven. Hoewel je altijd zegt dat het de aard van de therapie i, ben ik ervan overtuigd dat het effect hiervan ook te danken is aan jouw aard! Je hebt me gehopen op mijn "vooruit". Bedankt!!

van:
C vd R

Bericht:
Je oprechte interesse, diepgang en kundigheid hebben mij erg goed gedaan. Zoals je op je website schrijft: mijn probleem is bij de wortel aangepakt, waardoor er durend iets is veranderd!
Veel dank daarvoor. Succes met je praktijk en wellicht tot ziens.